Німеччина почала відправляти до Польщі системи Patriot

Німеччина почала відправляти до Польщі системи Patriot

Укрінформ
Бундесвер розпочав у понеділок, 23 січня, перекидання перших двох з трьох ескадрилій зенітно-ракетних комплексів Patriot до Польщі.

Телеканал Welt транслював початок руху колони з міста Гноїн у Мекленбурзі-Передній Померанії, повідомляє Укрінформ.

Зенітні комплекси мають переміститися на оперативні позиції в районі міста Замосць на південному сході Польщі, що приблизно в 60 кілометрів до українського кордону та 110 кілометрів до українського міста Львів. Слід зауважити, що поруч з місцем розташування комплексів знаходиться важлива залізнична перевантажувальна станція для цивільних і військових вантажів, призначених для України.

Колоні техніки з ФРН належить подолати 1100 кілометрів.

Солдати Бундесверу перебувають на місці в Польщі вже з 16 січня, щоб забезпечити встановлення компонентів системи озброєння разом із польськими партнерами по Альянсу. Підрозділи інтегровані в систему захисту повітряного простору НАТО на східному фланзі.

Читайте також: Україна задоволена результатами «Рамштайну» - Резніков

Метою переміщення, як пояснили в Бундесвері, є «захист повітряного простору Польщі та зміцнення східного флангу НАТО».

Батарея Patriot складається з машини управління вогнем, РЛС спостереження та управління вогнем, електрогенераторів і ракетоносія ППО, оснащеного від чотирьох до 16 ракет-перехоплювачів.

Як повідомлялося, Німеччина запропонувала Польщі системи ППО Patriot після того, як минулого листопада двоє чоловіків у Польщі були вбиті уламками ракети під час масованої повітряної атаки рф на Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-