«російським домом» у Берліні зацікавилася прокуратура

«російським домом» у Берліні зацікавилася прокуратура

Укрінформ
Прокуратура Берліна розпочала розслідування стосовно "російського будинку науки і культури", який діє у столиці Німеччини.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Діяльність організації перевірять у звʼязку з імовірним порушенням закону про зовнішньоекономічну діяльність. Ідеться про санкції ЄС проти росії через її військове вторгнення в Україну.

російське федеральне агентство у справах СНД, співвітчизників, які проживають за кордоном, та з міжнародної гуманітарної співпраці (росспівробітництво), яке керує "російським домом", входить до санкційних списків Євросоюзу.

“Як раніше зазначав німецький правовий портал LTO, "російський дім" як ресурс росспівробітництва не має права отримувати доходи у ФРН, наприклад, від продажу квитків на заходи або оренди приміщень”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Політики «Альтернативи для Німеччини» могли працювати в інтересах росії

Уточнюється, що заяву, на підставі якої ініційовано розслідування, подав колишній депутат бундестагу від партії "Союз-90"/"зелені" Фолькер Бек. За його словами, неможливо уявити, що в Німеччині ведуть кремлівську пропаганду, тоді як в Україні щодня гинуть люди.

"російський дім" на Фрідріхштрассе в Берліні був заснований у 1980-х роках як радянський науковий та культурний центр, нагадує DW. Сьогодні там, серед іншого, проводяться культурні заходи та мовні курси. Українські активісти у ФРН вже давно вимагають закрити цю установу.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-