ЄС і США підтвердили рішучість у підтримці України – Боррель

ЄС і США підтвердили рішучість у підтримці України – Боррель

Укрінформ
Європейський Союз та США підтвердили намір продовжувати підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії, включно з наданням військової допомоги.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Tвіттері написав Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«Телефонна розмова з державним секретарем Блінкеном підтвердила нашу спільну рішучість у наданні суттєвої підтримки для України, включно з військовою. Також обговорили Іран, Західні Балкани та Китай. Трансатлантична координація та єдність є міцнішими, ніж будь-коли. Ми будемо зміцнювати їх надалі», - зауважив Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні на військовій базі Рамштайн у Німеччині під егідою США відбудеться наступна зустріч Контактної групи з підтримки України, яка буде присвячена координації зусиль міжнародних донорів, включаючи союзників по НАТО та країн-партнерів, у наданні Україні скоординованої військової допомоги для забезпечення її права на самооборону проти російської агресії, що передбачено в Хартії ООН.

Учора, напередодні цієї зустрічі, Велика Британія та вісім країн Європейського Союзу оголосили нову ініціативу, так званий «Талліннський внесок» для України, який, зокрема, передбачає прискорення постачання України танків, бронетранспортерів, важкої артилерії, засобів протиповітряної оборони, боєприпасів та іншого військового обладнання, та розширення його номенклатури за рахунок сучасних систем. Це має дозволити Україні не лише чинити успішний спротив російському агресору, але й відкинути війська країни-загарбника з окупованих територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-