Ми знаємо з Мюнхена 1938 року, що може статися, якщо агресора не зупиняють - Рютте

Ми знаємо з Мюнхена 1938 року, що може статися, якщо агресора не зупиняють - Рютте

Укрінформ
Для Європи критично важливо й надалі залишатися об’єднаною у протидій російській агресії в Україні, бо європейці вже бачили, що відбувається, коли агресора не зупиняють.

Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на Українському сніданку в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми говоримо про цінності, але є і воєнний бік справи. Подумайте про те, що якщо одного дня росія зможе контролювати Україну, вона на цьому не зупиниться. Ми знаємо з Мюнхена 1938 року, що може статися, якщо агресор продовжує робити те, що робить, і його не зупиняють, ми це вже бачили. Саме тому ми абсолютно об’єднані в Європі», - сказав Рютте.

Він запевнив, що партнери України й надалі працюватимуть разом, і «це не тільки Європа, це і США, і Канада».

Прем’єр-міністр Нідерландів пояснив, чому його країна вирішила надати Україні ЗРК «Patriot»: «Це також наша боротьба».

Читайте також: Рютте: Нідерланди зроблять усе, щоб допомогти Україні виграти війну

«Зеленський і його команда ведуть боротьбу і за нас, тому ми маємо бути сильними та, і я переконаний, що ми будемо такими до кінця. Я абсолютно переконаний, що Україна переможе, тому що вони не самі по собі. Всі друзі світу з ними, і так має продовжуватися, це критично важливо», - наголосив Рютте.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 17 січня висловив вдячність прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте за намір передати Україні ЗРК «Patriot», які посилять українську ППО.

Фото: Mattias Nutt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-