В Австрії ініціювали збір підписів про визнання росії терористичною державою

В Австрії ініціювали збір підписів про визнання росії терористичною державою

Укрінформ
В Австрії запустили так звану народну ініціативу (Volksbegehren) з метою визнання росії терористичною державою.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

У зареєстрованій на сайті МВС народній ініціативі під назвою «росія = терористична держава» (Russland = Terrorstaat) вказується, що у зв’язку зі скоєними росією в Україні звірствами деякі міжнародні інституції та держави вже оголосили росію терористичною державою. Також це розглядається на європейському рівні. 

У тексті народної ініціативи міститься заклик до австрійських парламентаріїв створити законодавчі основи для визнання держав «терористичними» та визначити пов’язані з цим юридичні наслідки, а також «проголосити росію «терористичною державою».

Наразі триває етап збору так званих «заяв на підтримку» (Unterstützungs-Erklärungen), коли громадяни Австрії можуть підписатися під ініційованою народною ініціативою – як у місцевих магістратах, так і онлайн з допомогою цифрового підпису. 

З метою інформування громадян про наявну ініціативу її ініціатор - українська спілка «Mrija» розпочала в різних містах Австрії виставку так званого Лабіринту свободи. На близько 20 квадратних метрах артінсталяції демонструються жахи війни, яку росія веде проти українського народу.

18 січня «Лабіринт свободи» з'явився у місті Санкт-Пельтен, що в Нижній Австрії. У подальшому виставка проходитиме на центральних площах ще 14 міст по всій країні і завершиться 11-12 лютого у столиці Відні.

За процедурою має бути зібрано щонайменше 8 401 таку заяву, щоб народна ініціатива набула юридичної сили і була виставлена на загальне голосування – у визначений міністерством внутрішніх справ восьмиденний період проходитиме її підписання всіма охочими громадянами. Якщо вдасться зібрати 100 тис. підписів (включно із заявами на підтримку), то далі народну ініціативу має розглянути парламент країни.

Читайте також: Парламентська асамблея НАТО визнала росію державою-терористом

Як повідомлялося, 23 листопада минулого року Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Парламенти Латвії та Естонії раніше окремо оголосили про визнання рф спонсором тероризму. Крім того, Сенат Польщі визнав терористичним режимом російську владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-