У Китаї заявляють про стабілізацію ситуації з COVID-19

У Китаї заявляють про стабілізацію ситуації з COVID-19

Укрінформ
Китай пройшов пікову фазу захворюваності на COVID-19 і китайське суспільство вже повернулося до нормального життя. 

Про це на Всесвітньому економічному форумі у Давосі заявив віцепрем’єр уряду КНР Лю Хе, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація з COVID-19 стабілізувалася. Ми пройшли пікову фазу і життя в суспільстві повернулося в нормальне русло», - сказав Лю.

Він нагадав, що з 8 січня уряд Китаю перейшов до нової моделі управління пандемією і скасував жорстку політику «нульової толерантності до COVID-19» та всі пов’язані з нею карантинні вимоги й обмеження. 

За словами віцепрем’єра, перехід до нормального життя в Китаї відбувся швидше, ніж очікували в уряді, й сьогодні у країні активно відновлюється виробництво й усі інші галузі економіки Китаю, зокрема й туризм.

Читайте також: Китай оновив дані щодо смертності від коронавірусу - 60 тисяч за місяць

«Мені показували статистику щодо транспорту – цього року на фестиваль Весни (Китайський новий рік – ред.) в Китаї очікується близько 5 мільярдів поїздок. Це дуже високий показник. Тобто, можна сказати, що життя в Китаї повернулося в нормальне русло», - заявив Лю.

Щодо пріоритетів Китаю з протидії пандемії він зазначив, що нині уряд КНР переходить до лікування і профілактики захворювання найбільш складних і уразливих груп населення. 

«Передусім ми думаємо про тих, хто страждає на супутні складні захворювання – діабет, серцева недостатність та інші. Ми працюємо з такими категоріями населення і на цей момент кількість ліжко-місць, ліків і медичного персоналу в лікарнях достатньо», - сказав віцепрем’єр. 

Він також наголосив на повному скасуванні обмежень для всіх охочих відвідати Китай, нагадавши, що для в’їзду на китайську територію достатньо лише негативного ПЛР-тесту, зробленого за 48 годин до в’їзду, а всі інші вимоги, зокрема й стосовно карантину, скасовані. 

«Звичайно, потрібен час, щоб повністю повернутись до нормального життя, але ми йдемо цим шляхом», - додав Лю.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні влада Китаю заявила, що після скасування політики нульового COVID на початку грудня минулого року в лікарнях померли майже 60 тисяч людей, інфікованих коронавірусом.

Фото: Kyodo/via REUTERS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-