Китай оновив дані щодо смертності від коронавірусу - 60 тисяч за місяць

Китай оновив дані щодо смертності від коронавірусу - 60 тисяч за місяць

Укрінформ
У Китаї з 8 грудня, після відмови Пекіна від жорсткої політики "нульового рівня захворюваності", за даними влади, від COVID-19 померли близько 60 тисяч осіб.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Посадовець з Національної комісії охорони здоров'я на пресконференції в Пекіні зазначив, що в період з 8 грудня по 12 січня в Китаї було зареєстровано 59 938 смертей, пов'язаних з ковідом. З них 5503 померли від дихальної недостатності, а 54 435 інфікованих коронавірусом – від супутніх захворювань, переважно серцево-судинних.

Як відомо, раніше Китай зараховував до жертв ковіду лише тих пацієнтів, які померли від дихальної недостатності; за такою статистикою смертність у грудні складала лише кілька десятків осіб. Але Всесвітня організація охорони здоров'я та США звинуватили Китай у "недооцінці" серйозності нинішнього спалаху захворюваності й наданні недостовірної інформації, оскільки надходили дані про переповнені лікарні та масові смертельні випадки.

Читайте також: ВООЗ у січні вирішить, чи досі COVID-19 становить глобальну надзвичайну ситуацію

Відтак, за рекомендаціями ВООЗ, китайські офіційні особи розширили інформацію, оприлюднили дані про госпіталізації, пацієнтів у реанімації, а також про смертність у лікарнях. Пік госпіталізації пацієнтів з COVID-19 припав на 5 січня 2023 року і сягнув 1,63 млн осіб, а станом на 12 січня 1,27 млн все ще перебували в лікарнях. Незважаючи на нові цифри, експерти продовжують сумніватися щодо їх достовірності та прозорості, вважаючи, що смертність у Китаї від коронавірсу ще вища.

Фото: OFR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-