Австрія виступила проти повної заборони видачі шенгенських віз росіянам

Австрія виступила проти повної заборони видачі шенгенських віз росіянам

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг виступив проти повної заборони видачі шенгенських віз громадянам російської федерації.

Як передає Укрінформ з посиланням на APA, про це австрійський міністр заявив у понеділок під час участі у конференції французького університету Sciences Po у Парижі.

"Ми не повинні перегнути палицю, наприклад, ввівши заборону на видачу віз 144 мільйонам росіян", - сказав Шалленберг.

Читайте також: Кіпр почав масово відмовляти у візах росіянам

При цьому, глава зовнішньополітичного відомства Австрії наголосив на тому, що немає жодних сумнівів у необхідності повної підтримки України у її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність.

"Жорстока агресивна війна, яку розв'язала росія, є божевіллям. Водночас, ми повинні також думати про день після, тиждень після і місяці після", - заявив він.

Поруч з цим, Шалленберг вважає, що архітектура європейської безпеки так чи інакше повинна буде включати росію і в майбутньому як постійного члена Ради Безпеки ООН, і як ядерну державу.

Читайте також: ОБСЄ не має бути майданчиком для озвучування геноцидних намірів росії – постпред України

Крім того, він заявив про необхідність збереження ОБСЄ та присутності росії в цій організації, оскільки "ОБСЄ – це один з небагатьох майданчиків, що залишилися, де російські дипломати змушені сидіти і слухати наші аргументи, нашу гостру критику агресивної війни росії".

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня Рада ЄС затвердила повне призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією.

Читайте також: Посол України закликав Райффайзен та інші австрійські компанії припинити бізнес у росії

Раніше Володимир Зеленський закликав призупинити видачу віз громадянам росії до країн Євросоюзу. Він заявив, що ЄС не має перетворюватися на «супермаркет», доступний для будь-кого. За його словами, повинні бути гарантії, що "російські вбивці чи поплічники терору не скористаються шенгенськими візами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-