Фармацевти Нідерландів нарікають на небувалий дефіцит ліків

Фармацевти Нідерландів нарікають на небувалий дефіцит ліків

Укрінформ
Фармацевти Нідерландів заявили про рекордну нестачу ліків - торік з ринку зникли близько 10% препаратів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Королівську нідерландську асоціацію фармацевтів.

“Дефіцит лікарських препаратів у Нідерландах зріс до рекордного рівня у 2022 році”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2022 році було зафіксовано 1514 випадків нестачі ліків - проти 1007 у 2021-му. При цьому минулого року близько 10% ліків взагалі зникли з ринку.

З 1 січня 2023 року в Нідерландах набуло чинності правило, яке зобов’язує оптовиків і власників реєстраційних посвідчень підтримувати достатній запас ліків на випадок надзвичайної ситуації. Фармацевти вважають, що цей захід потенційно може знизити проблему дефіциту.

Читайте також: Нідерланди запроваджують обов’язковий COVID-тест для мандрівників з Китаю

Як пише RTLnieuws, проблеми з постачанням медикаментів спричинені закриттям InnoGenerics, найбільшої нідерландської фармацевтичної компанії. Вона виробляла, зокрема, препарати проти серцево-судинних захворювань, діабету, епілепсії, а також антидепресанти, антибіотики, знеболювальні засоби.

На думку видання, решта фармацевтичних компаній Нідерландів не можуть розв'язати проблему браку ліків, бо не мають вільних потужностей.

Як повідомлялося, компанія InnoGenerics 13 грудня 2022 подала заяву про банкрутство. Остаточно виробництво зупиняється 17 січня 2023 року. Згодом обладнання цієї компанії буде виставлено на продаж.

Фото: gur.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-