Спецоперація двох країн: посол розповів деталі про виліт турецьких літаків з України у грудні

Спецоперація двох країн: посол розповів деталі про виліт турецьких літаків з України у грудні

Укрінформ
Виліт турецьких літаків із “Борисполя” у грудні минулого року було забезпечено в результаті спільної таємної операції Міноборони та спецслужб України і Туреччини, для чого технічно готували злітну смугу та попереджали ППО.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

“Знаю, що були узгоджені безпекові коридори, оскільки повітряний простір над Україною контролюється нашими силами ППО. По-перше, були проведені необхідні інженерні та технічні роботи в аеропорту, аби літаки могли злетіти. По-друге, було узгоджено час та попереджено підрозділи ППО про проліт цих літаків. По-третє, це була таємниця, про яку дізналися, лише коли літаки прилетіли”, - сказав дипломат.

Цей проєкт був реалізований завдяки взаємодії між Міністерствами оборони України і Туреччини.

“Це демонструє успішність роботи Міністерств оборони та спецслужб, які провели цю операцію, рівень довіри між оборонними відомствами наших країн. Подробиці вже, думаю, дізнаємося після війни”, - додав дипломат.

Читайте також: Відновлення аероруху, або Коли Україна знову злетить

Як повідомляв Укрінформ, у кінці минулого року два транспортні військові літаки ВПС Туреччини, які прилетіли у “Бориспіль” 24 лютого минулого року й не змогли повернутися через закриття повітряного простору внаслідок широкомасштабної військової агресії рф проти України, повернулися додому, приземлившись в аеропорту Кайсері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-