російські хакери атакують сайти кандидатів на посаду президента Чехії

російські хакери атакують сайти кандидатів на посаду президента Чехії

Укрінформ
Передвиборний сайт кандидата в президенти Чехії Петра Павла зранку 13 січня зазнав потужної хакерської атаки, як і сайт ще одного кандидата на посаду глави держави Томаша Зіми.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

Деякі користувачі сайтів не можуть ознайомитися з їх змістом, повідомили їхні команди. Речниця Петра Павла Ева Громадкова заявила, що атака, за словами оператора, була проведена з різних IP-адрес по всій Європі.

Вона інформувала, що, «за даними Національного центру кібербезпеки та інформаційної безпеки (NUKIB), за атакою стоїть російське угруповання NoName057. Наразі вебсайт запущено, але якщо хакерські атаки триватимуть, користувачі можуть зіткнутися з простоєм. Аналогічної потужної атаки сайт генерала Павла зазнавав увесь день цієї середи».

Читайте також: Британська пошта зупинила відправлення за кордон через хакерську атаку, пов’язану з рф

Доктор біохімії і колишній ректор Карлового університету Томаш Зіма своєю чергою в середу вказав, що він не може через DDoS-атаку (блокування роботи сайту шляхом подання великої кількості запитів, які перевищують пропускну здатність мережі) розмістити на своєму вебсайті посилання на звіт про фінансування своєї передвиборчої кампанії, як цього вимагає закон.

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії 13 та 14 січня проходить перший тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-