У росії скасовують відстрочку при мобілізації для батьків трьох дітей

У росії скасовують відстрочку при мобілізації для батьків трьох дітей

Укрінформ
російський генштаб скасував відстрочку для батьків з трьома дітьми під час мобілізації на війну з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомила в ТГ-каналі голова комітету держдуми з питань сім'ї, жінок і дітей Ніна Останіна.

За її словами, про це їй стало відомо під час зустрічі з членом президентської Ради з прав людини Іриною Кіркорою. Кіркора повідомила, що наприкінці грудня російський генштаб скасував власну директиву від 4 жовтня 2022 року. При цьому офіційної заяви самого генштабу про це не було.

Читайте також: росія планує створити двохмільйонну армію – розвідка

Про скасування відстрочки 13 січня заявив військовий комісар Забайкальського краю Юрій Шувалов у розмові з виданням Чита.ру. За словами Шувалова, документ від 4 жовтня "скасовано повністю" рішенням 21 грудня.

Учора став відомий конкретний приклад про відмову у відстрочці батькові трьох дітей у Дагестані. Про це повідомив керівник російської правозахисної групи "Агора" Павло Чиков.

Згідно з чинним у рф законом відстрочка належить за наявності чотирьох і більше дітей віком до 16 років. Після початку мобілізації Генштаб видав вказівки про надання відстрочки і чоловікам з трьома дітьми. Міноборони назвало це жестом доброї волі. Вказівки були для службового користування та офіційно не опубліковані. Судячи з усього, наприкінці грудня вони дійсно були скасовані також без офіційної публікації.

Читайте також: росія відправила ешелон із мобілізованими з білорусі у напрямку Луганщини - моніторингова група

За повідомленнями ЗМІ, держдума під час весняної сесії ухвалить законопроєкт про підвищення максимального призовного віку в росії з 27 до 30 років. При цьому очікується, що росіяни віком за 27 років потраплять під найближчий весняний призов 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-