лукашенко відмовив росіянці Софії Сапезі в помилуванні

лукашенко відмовив росіянці Софії Сапезі в помилуванні

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко відмовив у помилуванні росіянці Софії Сапезі, заарештованій у 2021 році разом з білоруським опозиційним блогером Романом Протасевичем після примусової посадки літака Ryanair в Мінську.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Твіттер «Медіазона. Білорусь» з посиланням на адвоката засудженої Антона Гашинського.

Адвокат сказав російським ЗМІ, що «тепер проситимемо, щоб Сапегу відправили відбувати покарання до російської федерації». За його словами, з такою заявою може звернутися сама підзахисна або її батьки. Відповідний запит подадуть найближчим часом. Гашинський зазначив, що раніше лукашенко був не проти того, щоб Сапегу перевели до російської колонії.

Читайте також: У Радбезі ООН засудили білоруську владу за посадку літака Ryanair для арешту журналіста

Мати Софії Сапеги Ганна Дудич розповіла «Російській службі Бі-бі-сі», що дізналася про рішення білоруської влади з листа доньки. "Сьогодні отримали листа, у ньому вона каже, що отримала відмову 4 січня", - повідомила Дудич.

У травні 2022 року Сапегу засудили до шести років колонії за статтями про розпалювання соціальної ворожнечі та незаконний збір персональних даних через те, що вона адмініструвала телеграм-канал «Чорна книга Білорусі», де публікували особисті дані білоруських силовиків.

У червні Сапега звернулася до лукашенка з проханням про помилування, в якому заявила, що скоїла злочини через «молодість і дурість», потрапивши під вплив «деструктивно налаштованої групи людей». Вона також виплатила компенсацію моральної шкоди білоруським силовикам, чиновникам та суддям.

Читайте також: росіянка Сапега попросила лукашенка про помилування – BBC

Софію Сапегу затримали у травні 2021 року разом з колишнім головним редактором телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем. Для цього білоруські силовики змусили літак Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, здійснити екстрену посадку в Мінську.

Фото БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-