У Пентагоні не вбачають ознак того, що білорусь має намір вступити у війну

У Пентагоні не вбачають ознак того, що білорусь має намір вступити у війну

Укрінформ
У міністерстві оборони США не вбачають ознак того, що білорусь має намір вступити у війну проти України попри участь у спільних з росією навчаннях.

Про це заявив на брифінгу високопоставлений представник Пентагону, повідомляє Укрінформ.

«Ми знаємо, що росіяни і білоруси проводитимуть спільні навчання. Ми не бачимо жодних ознак того, що білорусь має намір вступити в конфлікт. Ми вважаємо, що це продовження навчань між білорусами і росіянами. Усе», - сказав американський представник.

Західні експерти вважають, що росія наполягає на прямому вступі білорусі у війну, але досі жодного білоруського солдата в Україну офіційно не відправлено.

Читайте також: рф стягує до білорусі свій «металобрухт», загроза вторгнення малоймовірна – генерал Павлюк

Як повідомлялося, міноборони білорусі повідомило про прибуття в неділю «авіаційної складової» військово-космічних сил зс рф для проведення 16 січня - 1 лютого спільних льотно-тактичних навчань. Про проведення спільних з рф льотно-тактичних навчань міноборони білорусі вперше повідомило 5 січня без уточнення термінів та деталей.

Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що ситуація на українсько-білоруському кордоні контрольована. Водночас рф та білорусь своїми спільними військовими навчаннями постійно загострюють її, аби Україна тримала тут сили і засоби, які можна було б перекинути на більш важливі ділянки фронту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-