Лідери Японії та Франції обговорили війну росії проти України

Лідери Японії та Франції обговорили війну росії проти України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда в ході свого візиту до Парижа провів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном з ключових питань, серед яких розв’язана росією війна в Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Japan Today.

«Макрон подякував Японії за її економічну та гуманітарну підтримку України та сказав, що обидві країни працюватимуть разом, щоб протистояти глобальним наслідкам російського вторгнення, особливо щодо питань енергетичної та продовольчої безпеки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переговори Макрона та Кішіди відбуваються на тлі головування Японії у G7. Саміт «Групи семи» запланований на травень у Хіросімі.

Під час переговорів обидва лідери також підтвердили необхідність для G7 зберегти суворі санкції проти росії через її повномасштабне вторгнення в Україну та продовжувати підтримувати Київ, повідомили в МЗС Японії.

Кішіда висловив готовність представити своє бачення світу без ядерної зброї на зустрічі G7, оскільки зростає побоювання, що росія може застосувати ядерну зброю проти України.

Японський прем’єр наголосив Макрону, що він продемонструє «рішучу прихильність» G7 відкинути спроби змінити статус-кво силою, погрозами або використанням ядерної зброї, а також підтримувати вільний і відкритий міжнародний порядок.

Читайте також: Кішіда запевнив Зеленського, що Японія зробить усе можливе для допомоги Україні в боротьбі з рф

Також політики під час зустрічі обговорили спроби КНДР створення нових ракет середньої та великої дальності.

«Японія може розраховувати на нашу незмінну підтримку, щоб протистояти кричущим порушенням міжнародного права з боку Пхеньяна», - сказав президент Франції.

Під час туру Кішіди до країн Європи та Північної Америки він також відвідає Італію, Велику Британію, Канаду та США, де в п’ятницю японський прем'єр проведе переговори з американським президентом Джо Байденом.

Фото: Gonzalo Fuentes/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-