Євросоюз готуватиме десятий пакет санкцій проти рф у співпраці з G7

Євросоюз готуватиме десятий пакет санкцій проти рф у співпраці з G7

Укрінформ
Підготовка десятого пакету обмежувальних заходів проти росії стає дедалі складнішою процедурою та потребує координації зусиль як з країнами G7, так і між урядами країн самого Європейського Союзу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції під егідою Міжнародної асоціації преси заявив постійний представник головуючої в ЄС Швеції посол Ларс Даніельссон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Стосовно 10-го пакету санкцій ми хотіли б керуватися процедурою, якою ми керувалися доволі успішно з 24 лютого минулого року і до цього дня, мати дуже тісний діалог з нашими партнерами у G7 та у Європейському Союзі, щоб мати належне погодження у просуванні далі з цими додатковими пакетами. Це нормально, враховуючи рівень тих санкцій, які ми вже маємо, що будь-який додатковий рівень санкцій буде важче погоджувати», - зауважив шведський дипломат.

При цьому він відзначив, що з боку ряду країн-членів надходить потужний поштовх до продовження роботи над десятим пакетом санкцій проти країни-агресора.

Читайте також: Рада готує звернення до світу щодо нових санкцій на імпорт товарів з росії та білорусі

За словами Даніельссона, перша річ, яку ЄС має зробити невідкладно, - переглянути рівень граничної ціни на закупівлю російської нафти. ЄС має також переглянути вже чинні санкції проти росії.

Як повідомляв Укрінформ, після російського військового вторгнення в Україну ЄС виявив дієву солідарність з Україною та почав надавати їй суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу. Від початку цієї війни ЄС застосував проти країни-агресора вже 9 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій.

З 1 січня 2023 року Швеція прийняла від Чеської Республіки обов’язки Головування в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-