В аеропорту Сеула «застрягли» п'ятеро росіян, які тікали від мобілізації

В аеропорту Сеула «застрягли» п'ятеро росіян, які тікали від мобілізації

Укрінформ
П'ятеро громадян росії, які втекли від мобілізації у власній країні, застрягли в міжнародному аеропорту Інчхона, головному аеропорту Південної Кореї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Korea Times.

Усім п'ятьом чоловікам було відмовлено в наданні притулку.

Зазначається, що, відповідно до законів Південної Кореї про біженців, шукачі притулку можуть подати заяву на отримання статусу біженця в пункті в’їзду та пройти співбесіду для попереднього оцінювання.

Якщо міграційні органи визнають причини поважними, заявники можуть пройти додаткову перевірку. Якщо ж ні, вони, швидше за все, будуть репатрійовані на батьківщину.

У Міністерстві юстиції Південної Кореї заявляють, що ухилення від призову на військову службу на батьківщині не є вагомою підставою для надання статусу біженця.

Читайте також: У росії підпалили черговий військкомат

Пізніше цього місяця очікується рішення суду після того, як росіяни оскаржили рішення Мін'юсту Південної Кореї.

Як повідомляв Укрінформ, після оголошення часткової мобілізації, в росії спостерігається різке зростання кількості скарг населення на депресію. Після 21 вересня, коли президент путін оголосив часткову мобілізацію, різко зросла кількість росіян, які скаржаться на тривожний стан, порушення сну, знижений настрій і занепад сил, а також нерозуміння, як жити далі й будувати плани на майбутнє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-