Китай провів другі за місяць бойові навчання навколо Тайваню — 28 літаків заходили в зону ППО

Китай провів другі за місяць бойові навчання навколо Тайваню — 28 літаків заходили в зону ППО

Укрінформ
Китайські військові провели другі за місяць бойові навчання навколо Тайваню, під час яких відпрацьовувалися удари із суші та моря.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Згідно із повідомленням, командування армії Китаю заявило в неділю пізно ввечері, що його сили організували "спільне патрулювання бойової готовності і реальні бойові навчання" в морському і повітряному просторі навколо Тайваню, зосередившись на наземних ударах і морських атаках.

Китай стверджує, що метою навчань була перевірка спільних бойових можливостей і "рішуча протидія провокаційним діям зовнішніх і сепаратистських сил, що виступають за незалежність Тайваню".

Своєю чергою Офіс президента Тайваню заявив, що Китай висуває «безпідставні звинувачення» і рішуче засудив навчання, зазначивши, що мир і стабільність у Тайванській протоці та регіоні є спільною відповідальністю.

Читайте також: Делегація німецького Бундестагу вирушила до Тайваню з «візитом солідарності»

Позиція Тайваню дуже чітка: він не буде ані ескалувати конфлікти, ані провокувати суперечки, а твердо захищатиме свій суверенітет і безпеку, йдеться в заяві офісу.

Міністерство оборони Тайваню в понеділок уточнило, що за попередні 24 години виявило 57 китайських літаків і чотири військово-морських судна, що діяли навколо острова, в тому числі 28 літаків, які залетіли в зону протиповітряної оборони Тайваню.

Читайте також: Тайвань розширив санкції на експорт товарів до росії та білорусі

Деякі з цих 28 літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки, неофіційний буфер між двома сторонами. У числі літаків були винищувачі, а два ядерних бомбардувальники пролетіли на південь Тайваню.

Нагадаємо, Китай провів аналогічні навчання наприкінці минулого місяця, при цьому Тайвань повідомив, що понад 40 китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-