Китай за добу спрямував до Тайваню рекордну кількість літаків - 47 заходили в зону дії ППО

Китай за добу спрямував до Тайваню рекордну кількість літаків - 47 заходили в зону дії ППО

Укрінформ
Міністерство національної оборони Тайваню заявило, що впродовж останньої доби навколо півострову були виявлені 71 китайські літаки та сім кораблів ВМС КНР.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Focus Taiwan.

Це є найбільшою активністю Китаю навколо Тайваню за 24-годинний період, з 6-ї ранку в неділю до 6-ї ранку в понеділок, цьогоріч.

У відомстві додали, що 47 літаків КНР перетинали середню лінію Тайванської протоки або входили в зону розпізнавання ППО Тайваню на південному заході.

Зазначається, що авіаактивність армії Китаю навколо Тайваню була зафіксована після того, як президент Сполучених Штатів Джо Байден 23 грудня підписав закон про оборонний бюджет США (NDAA) на 2023 рік, який містить положення про надання 2 мільярдів доларів США позики Тайваню для закупівлі американської зброї.

Читайте також: Китай може напасти на Тайвань вже найближчим часом — директор ЦРУ

NDAA також містить необов’язкове положення про включення ВМС до військових навчань у Тихоокеанському океані, які проводяться армією США та їх союзниками в регіоні.

Пекін рішуче виступив проти такої правки в NDAA, розглядаючи його як спробу змінити статус-кво шляхом оскарження політики «Єдиного Китаю» та спільних китайсько-американських угод про те, як вирішити проблему Тайваню.

Як повідомлялося, цього року напруга навколо Тайваню помітно зросла. Візит на острів спікерки Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в серпні викликав обурення китайців і негайний шквал військових навчань НВАК із ракетними пусками поблизу острова. Відтоді Пекін посилив тактику військового тиску на острів, відправивши винищувачі через середню лінію Тайванської протоки, яка розділяє Тайвань і Китай і десятиліттями слугувала неформальною демаркаційною лінією між ними.

Читайте також: Китай провів військові навчання із завдання ударів навколо Тайваню

Пекін заявляє про можливість застосування сили для повернення острова під свій контроль, тоді як Тайвань рішуче заперечує претензії Китаю на суверенітет, заявляючи, що лише 23 мільйони жителів острова можуть вирішувати своє майбутнє.

Фото: MND

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-