У Вірменії пікетують військову базу рф, кількадесят активістів затримані

У Вірменії пікетують військову базу рф, кількадесят активістів затримані

Відео
Укрінформ
Біля російської військової бази у Вірменії відбулася акція протесту, на якій лунали вимоги щодо виходу країни з ОДКБ.

Про це повідомляє Радіо Азатутюн, передає Укрінформ.

«Позапарламентський блок «Національно-демократичний полюс» у неділю провів акцію біля 102-ї російської військової бази, розташованої в Гюмрі, протестуючи проти блокади Нагірного Карабаху, в якій активісти руху також звинувачують миротворчий контингент рф», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, активісти, котрі планували оточити російську базу, назвали свою акцію «Блокада заради виходу з блокади».

Вони вимагали, аби російські «миротворці», які взяли на себе відповідальність за безперебійну роботу Лачинського коридору, що сполучає Вірменію з Нагірним Карабахом, виконали свої зобов'язання.

За інформацією видання, учасники акції також заявили, що Вірменія має вийти з ОДКБ та сказати «ні» «російській окупації».

Представники поліції назвали акцію незаконною, а коли вона продовжилася, затримали кількадесят активістів.

Читайте також: Макрон звинуватив росію у розпалюванні конфлікту між Вірменією та Азербайджаном

Як повідомляє Радіо Азатутюн, 12 грудня єдиний шлях, що з'єднує Нагірний Карабах з Вірменією, було заблоковано групою азербайджанців, які називають себе екоактивістами.

Азербайджан заперечує факт блокади, заявляючи, що екологічні активісти, які беруть участь в акції протесту в Лачинському коридорі, не перешкоджають руху гуманітарних вантажів.

Фото: facebook.com/NatDemAlliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-