НАТО відхилило запит Сербії на введення армії та поліції в Косово – Вучич

НАТО відхилило запит Сербії на введення армії та поліції в Косово – Вучич

Укрінформ
Командування контингенту НАТО в Косові (KFOR) відхилило запит Белграда на введення сербського контингенту армії і поліції в Косово та Метохію.

Про це президент Сербії Александар Вучич сказав в ефірі сербської національної телерадіостанції TV Pink, передає Укрінформ.

«У листі уряду Сербії, який і я отримав, вони відповіли, що немає потреби для повернення армії Сербії до Косова та Метохії, пославшись на резолюцію 1244 Ради Безпеки ООН», - зазначив Вучич.

Він додав, що очікував і передбачав таку відповідь.

Читайте також: Сили KFOR розібрали останні барикади на півночі Косова

Як повідомлялося, 16 грудня міністр оборони Сербії Мілош Вучевіч заявив, що збройні сили Сербії подали запит до КФОР про повернення до 1000 військовослужбовців сербської армії та офіцерів поліції в Косово для захисту місцевих сербів.

Натомість прем’єр-міністр Косова Альбін Курті заявив про необхідність посилення присутності миротворчих сил НАТО в його країні.

США і Євросоюз закликали до деескалації напруженості між Сербією і Косовом, яка призвела до появи сербських барикад у Митровиці, а також розпорядження офіційного Белграда підвищити бойову готовність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-