У Косові закликали посилити військову присутність НАТО через зростання напруги із Сербією

У Косові закликали посилити військову присутність НАТО через зростання напруги із Сербією

Укрінформ
Прем’єр-міністр Косова Альбін Курті закликав до посилення присутності миротворчих сил НАТО в його країні.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на інтерв’ю Курті німецькому виданню WELT повідомляє Bloomberg.

«Збільшення чисельності військ НАТО та військової техніки в нашій країні покращило б безпеку і мир у Косові та в усьому регіоні Західних Балкан», - сказав Курті.

Уряд Косова, посилаючись на зосередження сербських сил і артилерії поблизу кордону та посилення агресивної риторики з боку росії і Сербії, хотів би збільшити чисельність KFOR, присутнього в Косові з 1999 року контингенту НАТО, яка наразі налічує близько 3800 військовослужбовців.

«Збільшення кількості солдатів у наданих НАТО миротворчих силах KFOR підтримало б наші зусилля з оборони», - зазначив Курті.

Читайте також: Сербія дестабілізує ситуацію в регіоні під проводом росії - глава МВС Косова

Косово має переважно етнічне албанське населення, яке становить 1,8 мільйона осіб, але в ньому проживає понад 100 000 сербів. Напруженість у регіоні різко зросла в серпні після того, як влада Косова спробувала змусити сербську меншину перейти на автомобільні номери та особисті документи, видані косовським урядом, а не сербським, якими вони послуговуються до цього часу.

Як повідомляв Укрінформ, США і Євросоюз закликали до деескалації напруженості між Сербією і Косовом, яка призвела до появи сербських барикад у Митровиці, а також розпорядження офіційного Белграда підвищити бойову готовність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-