росія возить Босфором підсанкційні товари під виглядом цивільних вантажів - експерт

росія возить Босфором підсанкційні товари під виглядом цивільних вантажів - експерт

Укрінформ
росія провозить через Босфор підсанкційні товари військового призначення, зокрема авіаційне паливо для ВПС, технічні вантажі для своєї армії та оборонний експорт в Азію, як цивільні вантажі.

Про це повідомив оглядач Йорюк Ишик у Твіттері, передає Укрінформ.

“росія відволікала світ на безглузду перевірку зерновозів, у той час як російські судна під виглядом цивільної торгівлі прямують через Босфор до Середземного моря, перевозячи авіаційне пальне для російських ВПС, військові технічні вантажі для російської армії та російський оборонний експорт в Азію”, - написав Ишик.

Він наводить приклади таких проходів. Зокрема, за його даними, підсанкційне судно Sparta IV під російським прапором, що належить підсанкційній компанії SC SOUTH LLC (a.k.a.SK-ЮГ), процшло через Босфор в Середземне море з Новоросійська в сирійський Тартус відповідно до контракту з ТОВ «Оборонлогистика» (рф).

Окрім того, як зазначає експерт, підсанкційне вантажне судно під російським прапором Lady D (x-Maliy BS) пройшло транзитом через Босфор у Середземне море з Новоросійська до Кочі (Індія) з російською експортною зброєю на борту. Управління судном Lady D належить підсанкційній компанії “Трансморфлот” (Дагестан, рф).

Танкери “Сиг”, “Язь” під російським прапором, що належать ТОВ “Транспетрочарт”, які потрапили під санкції за зв’язок із АТ “Совфрахт”, щодо якої запроваджені санкції за постачання Сирійській компанії з транспортування нафти, російським військовим у Сирії та роботу в окупованому Криму, пройшли через Босфор у Середземне море у напрямку Сирії.

Читайте також: Тайвань розширив санкції на експорт товарів до росії та білорусі

Як повідомлялося, США у грудні запровадили санкції проти десяти російських компаній, які пов'язані з блокуванням торговельних перевезень у Чорному морі та ескалацію конфлікту в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-