Армія США посилить східний фланг НАТО у Польщі та Литві

Армія США посилить східний фланг НАТО у Польщі та Литві

Укрінформ
Нідерландські солдати допоможуть перекинути сотні американських транспортних засобів до Східної Європи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Euractiv.

«Нідерландські солдати допомагатимуть забезпечити транспортування бригади американської армії через країну з початку січня до початку лютого, перш ніж вона продовжить шлях до Польщі та Литви», - йдеться у повідомленні.

Сотні американських транспортних засобів прибудуть у місто Вліссінген, перш ніж вони пройдуть до Східної Європи, щоб посилити свою військову присутність на східному фланзі НАТО.

Бригада включає 1275 одиниць техніки, в тому числі багато танків M-1 Abrams, БМП Bradley та іншої техніки, яка буде перекинута автомобільним, залізничним та водним транспортом до Східної Європи.

Згадана бригада перебуватиме у Польщі та Литві пів року.

Зазначається, що у грудні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-члени НАТО постачати Україні більше зброї.

«Я закликаю союзників робити більше. В інтересах нашої безпеки забезпечити перемогу України та не допустити перемоги путіна», - сказав він.

Тижнем раніше США оголосили про надання Україні додаткової військової допомоги майже на 2 мільярди доларів, включаючи систему протиповітряної оборони Patriot.

Читайте також: рф не демонструє ознак зміни своїх намірів та готова продовжувати війну - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди у 2023 році виділять на підтримку України 2,5 млрд євро.

Нідерланди вже надали Україні військову допомогу майже на 1 млрд євро.

Також Нідерланди нададуть Україні важку військову техніку. Загальна вартість чергового пакета допомоги становить 120 млн євро, з яких 45 млн євро призначається на танки Т-72.

Фото: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-