росія погрожує Японії «заходами у відповідь» через спільні військові навчання зі США

росія погрожує Японії «заходами у відповідь» через спільні військові навчання зі США

Укрінформ
москва вважає поступову відмову Токіо від політики «мирного розвитку» та зміцнення армії «серйозним викликом» і загрожує «адекватними заходами у відповідь».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інтерв'ю держінформагентству ТАРС заступник очільника російського МЗС Андрія Руденка.

Серед конкретних кроків, які викликають неприйняття росії, Руденко назвав проведення великомасштабних військових навчань поблизу російських кордонів із залученням позарегіональних партнерів, ухвалення оновленої редакції доктринальних документів у сфері оборони та безпеки з прицілом на створення ударного потенціалу, а також "безпрецедентне збільшення оборонних видатків".

«Розглядаємо таку активність Токіо як серйозний виклик для безпеки нашої країни та Азіатсько-Тихоокеанського регіону загалом. Попереджаємо, що у разі продовження подібної практики будемо змушені вжити адекватні заходи у відповідь з метою блокування військових загроз росії», - сказав Руденко.

Читайте також: Японія виділяє $320 мільярдів на оборону та підвищує податки

Заступник глави російського МЗС також висловив невдоволення тим, що адміністрація прем'єр-міністра Японії після 24 лютого солідарно бере участь у політиці Заходу на підтримку України та засудження рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-