Обраний президент Бразилії зустрівся із представниками України та росії

Обраний президент Бразилії зустрівся із представниками України та росії

Укрінформ
Обраний президент Бразилії Луїс Ігнасіо Лула да Сілва напередодні своєї інавгурації зустрівся із представниками України та росії, закликавши країни до миру.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

Зазначається, що Лула, інавгурація якого має відбутися сьогодні, окремо зустрівся із спікеркою ради федерації рф валентиною матвієнко та віцепрем’єр-міністром України Юлією Свириденко.

“Обоє перебували у Бразилії, представляючи свої країни на інавгурації Лули, й обоє зустрілися також із майбутнім главою МЗС Бразилії Мауро Вієрою”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Вибори у Бразилії: Болсонару погодився передати владу наступникові

За словами обраного президента, він сказав Матвієнко, що “Бразилія зичить миру та бажає обом сторонам знайти спільний ґрунт для припинення конфлікту”. Він додав, що Свириденко на зустрічі розповіла йому про ситуацію в Україні.

“У Бразилії ми маємо традицію захисту цілісності нації й говоритимемо для досягнення миру із усіма”, - наголосив Лула, який у грудні зустрічався із володимиром путіним для обговорення російсько-бразильських відносин.

Як повідомляв Укрінформ, у другому турі виборів президента Бразилії лідер лівих Луїс Інасіу Лула да Сілва з незначною перевагою переміг  Жаїра Болсонару, набравши 50,85% голосів проти 49,15%.

За даними поліції, у вівторок прихильники Болсонару перекривали дороги на більш як 200 блокпостах у 22 із 27 штатів. Ще 330 блокпостів було ліквідовано раніше.

Інавгурацію нового президента заплановано на 1 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-