Прихильники Болсонару перекрили 300 федеральних трас після його поразки на виборах у Бразилії

Прихильники Болсонару перекрили 300 федеральних трас після його поразки на виборах у Бразилії

Фото
Укрінформ
Прихильники чинного президента Бразилії Жаїра Болсонару влаштували протести у багатьох штатах країни після його поразки у другому турі президентських виборів.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що прихильники Болсонару заблокували дороги в 23 штатах і столиці країни та обмежили доступ до міжнародного аеропорту Сан-Паулу пізно ввечері понеділка, що призвело до скасування деяких рейсів. За даними поліції, в один момент було частково або повністю заблоковано понад 300 федеральних трас. Зазначається, що значною частиною протестувальників є водії вантажівок, які є одним із базових сегментів електорату Жаїра Болсонару.

Фото: Pedro Vilela/Getty Images
Фото: Pedro Vilela/Getty Images

Суддя Верховного суду Бразилії Александр де Мораєс, який також спостерігав за виборчим процесом у виборчому суді, наказав федеральній дорожній поліції заблокувати протести, попередивши про штрафи в розмірі 100 000 реалів (19 306 доларів США) за годину для одного транспортного засобу.

Станом на ранок вівторка, близько 289 акцій протесту продовжували блокувати вільний рух транспорту в країні, порівняно з максимальними 342, повідомляє O Estado de S. Paulo. Водночас, представники аеропорту Гуарульюс у Сан-Паулу заявили, що рейси відправляються нормально з кількох терміналів, хоча доступ до летовища все ще частково перекрито через протести.

Фото: Mateus Bonomi/Anadolu Agency/Getty Images
Фото: Mateus Bonomi/Anadolu Agency/Getty Images

Болсонару відмовився давати будь-які публічні коментарі після того, як виборчий суд заявив, що він програв у другому турі виборів президента Бразилії Луїсу Інасіу Лулі в неділю менш ніж на два відсоткові пункти, що є найменшим відривом на президентських виборах у сучасній історії країни.

Газета Valor Economico повідомила, що президент може визнати результати виборів у письмовому зверненні у вівторок на тлі зростання в країні хвилювання щодо наступних його кроків.

Читайте також: В Ізраїлі розпочалися вже п'яті за чотири роки вибори до парламенту

Як повідомляв Укрінформ, у другом турі виборів президента Бразилії лідер лівих Луїс Інасіу Лула да Сілва з незначною перевагою переміг чинного главу держави Жаїра Болсонару, набравши 50,85% голосів проти 49,15% у Болсонару.

Перше фото: Andre Borges/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-