У Байдена пообіцяли повернути американського морпіха Пола Вілана з російського полону

У Байдена пообіцяли повернути американського морпіха Пола Вілана з російського полону

Укрінформ
У день четвертої річниці від дня незаконного ув’язнення в москві колишнього морського піхотинця США Пола Вілана, адміністрація Байдена виступила з офіційною заявою, пообіцявши, що не припинить зусиль для повернення свого співвітчизника додому.

Текст заяви від імені радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана оприлюднений на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми разом із президентом запевнили родину Віланів, що не зупинимось, не послабимо й не припинимо зусиль, допоки всі американці не зможуть відсвяткувати повернення Пола», - зазначається в документі.

Заява пролунала після звільнення американської баскетболістки, дворазової олімпійської чемпіонки Битні Грайнер, яку росіяни погодилися обміняти на російського «торгівця смертю» Віктора Бута. Тоді адміністрація Байдена зазнала різкої критики, що не добилася звільнення також і Пола Вілана під час цього обміну. Однак у Білому домі запевнили, що росіяни – попри те, що давно хотіли обміняти Бута – категорично наполягали лише на формулі обміну «один на один».

У цьому зв’язку Салліван у середу підкреслив у своїй заяві: «Пол і сім’я Віланів продемонстрували недавно всій країні, що означає щедрість духу, коли ми відзначали повернення нашої співвітчизниці-американки». Водночас, радник президента Байдена зауважив, що росія продовжує ставитися до Пола як до розмінної монети.

Читайте також: У процесі обміну полоненими росіяни ділять людей на «сорти» – розвідка

«Я вдячний родині Віланів за партнерство в той час, як ми працюємо над тим, щоби возз’єднати їх із Полом», - підкреслив радник президента США.

Як повідомлялося, колишній морпіх США Пол Вілан був затриманий у грудні 2018 року в готелі у москві. російська влада звинуватила його у шпигунтстві. Вілан провину заперечив і заявив, що перебував у рф із приватним візитом. У червні 2020 року московський міський суд засудив Вілана до 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Адвокат підсудного стверджує, що немає свідчень, які доводять вину громадянина США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-