У китайській провінції Чжецзян щодня фіксують мільйон нових COVID-випадків

У китайській провінції Чжецзян щодня фіксують мільйон нових COVID-випадків

Укрінформ
У китайській провінції Чжецзян на сході країни щодня фіксують близько мільйона нових щоденних випадків зараження COVID-19, а найближчими днями цей показник може подвоїтися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посилання на заяву керівництва провінції.

"За оцінками, пік інфікування в Чжецзяні настане раніше, вступивши в період підвищеного ризику близько Нового року, коли щоденна кількість нових випадків інфікування становитиме до двох мільйонів", - йдеться в заяві уряду Чжецзяна.

Влада провінції, населення якої становить 65,4 млн осіб, також повідомила, що наразі в лікарнях перебувають 13 583 інфікованих пацієнтів, з яких один має важкі симптоми, викликані COVID-19, а важкий стан ще 242 хворих викликаний основними захворюваннями.

Як зазначає Reuters, попри рекордний сплеск захворюваності по всій країні, Китай не повідомив про жодну смерть від коронавірусу на материковій частині країни протягом останніх п’яти днів.

Раніше китайська влада також звузила своє визначення для звітності про смертність від коронавірусу, рахуючи лише тих, хто помер від пневмонії або дихальної недостатності, спричиненої COVID-19. Це викликало здивування серед світових експертів у галузі охорони здоров'я.

Читайте також: Різке послаблення COVID-обмежень у Китаї загрожує більш як мільйоном смертей у 2023 році

Як повідомляв Укрінформ, у Китаї за перші 20 днів грудня коронавірусною інфекцією заразилося 248 млн осіб, тобто майже 18% населення країни. 20 грудня інфекцією заразилося майже 37 млн людей. До цього максимум захворювань на COVID-19 – 4 мільйони хворих за добу – зафіксували у січні 2022 року.

Різкий спалах нових випадків може бути пов'язаний з тим, що влада Китаю послабила обмеження, введені в рамках політики нульової терпимості до COVID-19. Це спричинило поширення варіанта вірусу "омікрон" серед населення з низьким рівнем природного імунітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-