Польща спростувала білоруський фейк про «відкриття» пункту пропуску на кордоні

Польща спростувала білоруський фейк про «відкриття» пункту пропуску на кордоні

Укрінформ
Польські прикордонники спростували фейкове повідомлення, яке шириться з білорусі, про нібито поновлення роботи пункту пропуску “Кузниця - Брузгі”.

Відповідну інформацію Прикордонна служба Польщі розмістила у Твіттері, передає Укрінформ.

“Білоруська сторона розсилає неправдиві повідомлення про відкриття прикордонного переходу в Кузниці. Вони підписані як “Прикордонна служба Польщі”. Це фейк. Пункт пропуску залишається закритим, найближчим часом відкриття не планується”, - зазначили польські прикордонники, які супроводили допис позначкою “стоп дезінформації”.

Як сказала в коментарі PAP речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, білоруська сторона поширює цей фейк у Вайбері з 12-ї години суботи. До пункту пропуску вже почали з’їжджатися люди.

Вона додала, що вперше повідомлення про відкриття прикордонного переходу “Кузниця - Брузгі” зʼявилося на фейковому акаунті з логотипом Прикордонної служби РП.

Читайте також: Польща розмістить нові корейські танки на кордоні з калінінградською областю рф

Як повідомлялося, роботу пункту пропуску “Кузниця - Брузгі” з польської сторони було призупинено 9 листопада 2021 року, коли спостерігалися спроби силового прориву кордону з території білорусі великих груп нелегальних мігрантів з країн Азії та Африки.

Польща і держави Балтії торік звинуватили білорусь та рф у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. У липні цього року Польща завершила будівництво на кордоні з білоруссю загородження протяжністю 186 кілометрів і заввишки 5,5 метра. Згодом вона почала зводити тимчасовий паркан на кордоні з Калінінградською областю рф.

Фото: Straż Graniczna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-