Через страйк залізничників у Франції на Різдво скасували майже половину швидкісних рейсів

Через страйк залізничників у Франції на Різдво скасували майже половину швидкісних рейсів

Укрінформ
Через страйк працівників Французької національної залізниці на Різдво скасовано від 40% до 50% рейсів швидкісних потягів TGV.

Про це повідомляє Le Mond, передає Укрінформ.

“Попри угоду між профспілками та керівництвом, Святвечір зірвано”, - пише видання.

Зазначається, що після нових пропозицій від керівництва Французької національної залізниці (SNCF), повідомлення профспілок про страйк на 1 січня було відкликано. Проте на Різдво було скасовано від 40% до 50% рейсів TGV, а також третина Ouigo (дочірня лоукост-компанія SNCF) та чверть Intercités - (нешвидкісні потяги).

“Профспілки підписали у п'ятницю, 23 грудня, угоду з керівництвом SNCF і скасували повідомлення про страйк. Якщо новорічна ніч таким чином уникне перешкод на рейках, то Різдво зазнає їх повною мірою”, - йдеться в публікації.

У керівництві SNCF заявили, що підписання угоди дозволило “через соціальний діалог з обраними представниками залізничників” знайти вихід із конфлікту, а також, що наразі створено умови для повернення працівників на роботу.

Читайте також: В Австрії залізничники оголосили одноденний страйк - вимагають підвищення зарплати

Уточнюється, що  за скасовані квитки пасажири можуть отримати ваучери у подвійному розмірі від вартості. За словами уповноваженого міністра транспорту Клемана Бона, цей страйк обійдеться SNCF у сто мільйонів євро.

Як повідомлялося, у вересні, жовтні й листопаді французькі профспілки організовували масштабні, в тому числі загальнонаціональні, страйки за підвищення заробітних плат та проти запланованої пенсійної реформи. До них долучалися і компанії, що здійснюють пасажирські перевезення.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-