В Австрії залізничники оголосили одноденний страйк - вимагають підвищення зарплати

В Австрії залізничники оголосили одноденний страйк - вимагають підвищення зарплати

Укрінформ
В Австрії загальнонаціональний страйк залізничників, які вимагають підвищення зарплати, з опівночі понеділка паралізував рух поїздів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА.

"З опівночі залізничний рух в Австрії зупинився на цілу добу. Причина - страйк залізничників", - йдеться у повідомленні.

Одноденний попереджувальний страйк розпочався після того, як у неділю під час переговорів представники профспілок та роботодавців не змогли домовитися про нову колективну трудову угоду. З огляду на інфляцію в країні у розмірі 11%, залізничники вимагають підвищення заробітної плати в середньому на 12%. На переговорах їм було обіцяно підвищення на 8,4%, що не вдовольнило працівників залізничної сфери.

За даними державної залізниці ÖBB, щодня в Австрії зазвичай курсує близько 8 тис. пасажирських та вантажних поїздів різних операторів. Щоденно перевозиться близько 1 млн пасажирів. З огляду на страйк у містах країни слід очікуються серйозні транспортні проблеми. ÖBB просить пасажирів відкласти непотрібні поїздки або обрати альтернативні варіанти подорожей.

Читайте також: Австрія дасть €3,8 мільйона на ініціативу «Зерно з України»

Муніципальні транспортні підприємства, такі як метрополітен у Відні, у понеділок працюють. Однак в Інсбруку та Зальцбурзі, наприклад, також є скасування рейсів.

Водночас, у понеділок в Австрії також страйкують пивовари. Як і залізничники, їхні профспілки поки що не змогли домовитися про нову колективну угоду з роботодавцями на переговорах. Крім того, в п'ятницю і суботу можливими є страйки в секторі роздрібної торгівлі, якщо переговори про нову трудову угоду не принесуть результату у вівторок.

Як відомо, за даними статистичного агентства Statistik Austria, рівень інфляції у жовтні 2022 року виріс до 11,0 %. Це – найбільший показник в історії країни.

Фото: ÖBB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-