Голосував за визнання «л/днр»: депутат держдуми Майданов отримав в Україні 15 років

Голосував за визнання «л/днр»: депутат держдуми Майданов отримав в Україні 15 років

Укрінформ
Суд в Україні засудив до 15 років ув’язнення депутата нижньої палати федеральних зборів росії Дениса Майданова, який сприяв захопленню частини східних регіонів України.

Про це повідомила СБУ у Телеграмі, передає Укрінформ.

Встановлено, що 15 лютого цього року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Крім цього, 22 лютого російський депутат проголосував за ратифікацію «договора о дружбе, сотрудничестве и взаимной помощи» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

«Тим самим посадовець сприяв реалізації кремлівського плану щодо захоплення України. Адже відповідні рішення держдуми рф вище військово-політичне керівництво росії використовувало як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення проти України», - підкреслюється в повідомленні.

На підставі зібраних доказів суд визнав Майданова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений наразі перебуває на території рф, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання, зазначили в СБУ.

Читайте також: У депутата держдуми РФ знайшли 11 квартир у Києві

Як повідомлялось, Державне бюро розслідувань оголосило підозру заступнику голови держдуми російскої федерації Олександру Бабакову, який голосував за приєднання до рф тимчасово захоплених територій України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-