У Бундесвері спростовують передачу БМП Marder українській армії

У Бундесвері спростовують передачу БМП Marder українській армії

Укрінформ
Бундесвер не передавав ані в Україну, ані в інші країни бойові машини піхоти Marder зі своїх складів.

Про це, як передає Укрінформ, Міністерство оборони ФРН повідомляє у Твіттері.

«Зважаючи на збільшення кількості неправдивих повідомлень в Інтернеті: поставок бойової машини піхоти Marder зі складів Бундесверу в Україну та інші країни не було», - йдеться у дописі.

Тим часом стало відомо, що німецькі збройні сили самі нагально потребуватимуть цих машин, адже вони використовуватимуться для виконання завдань Бундесверу в рамках Об’єднаної оперативної групи дуже високої готовності (VJTF) НАТО замість новітніх БМП Puma.

Усі 18 машин Puma, які є найдорожчими БМП, під час перевірки виявилися неготовими до виконання завдань через збої в роботі електроніки.

Міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт заявила в понеділок, що до кінця наступного тижня проведе оцінку ситуації разом з фахівцями, а до тих пір, поки не буде доведена надійність техніки, закупівля другої партії БМП тимчасово призупиняється. Ламбрехт назвала поломки машин «серйозною невдачею» для модернізації збройних сил і союзницьких зобов’язань Німеччини в рамках НАТО.

Речник міністерства на брифінгу в понеділок підтвердив, що Бундесвер тепер виконуватиме завдання в рамках VJTF НАТО, головування в якій перебирає на себе з 1 січня, за допомогою майже 50-річних БМП типу Marder.

Marder були прийняті на озброєння в 1970-х роках.

Читайте також: Німеччина передала українським прикордонникам аеродромні пожежні автомобілі

Як повідомлялося, Україна вже кілька місяців просить у Німеччини передати їй ці БМП, але йшлося не про запаси Бундесверу, а промисловості, де стоять кілька десятків цих машин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-