У ЦАР горіли будівлі представництва Євросоюзу

У ЦАР горіли будівлі представництва Євросоюзу

Укрінформ
Будівлі офіційного представництва Європейського Союзу в столиці Центральноафриканської Республіки - Бангі постраждали від масштабної пожежі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

«Будівлі представництва ЄС у Бангі пошкоджені внаслідок пожежі протягом ночі. Ніхто не постраждав», - написав посол Дуглас Карпентер.

Речниця Єврокомісії із зовнішніх справ та безпеки Набіла Массралі додала, що нині ЄС співпрацює з владою ЦАР, щоб швидко встановити причини інциденту.

Головний офіцер поліції країни полковник Б’єнвену Зокуе сказав, що походження пожежі «невідоме» і «було відкрито розслідування».

Зазначається, що колишня французька колонія, Центральноафриканська Республіка була місцем громадянської війни протягом десятиліття, а нещодавно стала джерелом напруги через вплив росії та Франції на континент.

Читайте також: У Конгрес США внесли законопроєкт про визнання ПВК «Вагнера» терористичною організацією

Минулого тижня керівник російської ПВК «Вагнера» євген пригожин звинуватив Францію у причетності до підриву бомби, в результаті якого було поранено російського чиновника в Бангі. Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна назвала ці заяви російською пропагандою.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці листопада по табору російської приватної військової компанії “Вагнер” на території Центральноафриканської Республіки було завдано авіаудар.

Фото: ANADOLU AGENCY

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-