В уряді Польщі кажуть, що з лютого затримали вже шістьох шпигунів з білорусі та росії

В уряді Польщі кажуть, що з лютого затримали вже шістьох шпигунів з білорусі та росії

Укрінформ
Починаючи з лютого, в країні було затримано шістьох громадян з білорусі та росії, які шпигували на користь країни-агресорки.

Про це повідомив уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин, передає Укрінформ із посиланням на I.pl.

З лютого в Польщі затримано шість осіб, яких підозрюють у співпраці з російськими чи білоруськими службами. Нагадаю, ми видворили з Польщі 45 російських чиновників, які офіційно працювали в дипломатії, але вели розвідувальну діяльність проти Польщі. російська сторона та її білоруські служби, активні, але це не залишається поза увагою польської контррозвідки”, – сказав Жарин.

Читайте також: Фінська поліція розслідує справи про держзраду і шпигунство у прикордонних з рф містах

Чиновник також зазначив, що з моменту вторгнення рф в Україну пропаганда кремля, спрямована проти Польщі, посилилася. В першу чергу це пов’язано з активною підтримкою Києва з боку Варшави та втратою впливу агресора в Україні.

Читайте також: В Одесі затримали подружжя російських шпигунів

Жарин підкреслив, що особливо сильно інформаційні атаки росіян починають відчуватися у кризові для них моменти, наприклад, після військових поразок.

Як повідомляв Укрінформ, поліція безпеки Фінляндії (SUPO) заявляє, що росія активно займається шпигунством у скандинавських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-