У Німеччині знайшли частину ювелірних прикрас, викрадених із музею Дрездена

У Німеччині знайшли частину ювелірних прикрас, викрадених із музею Дрездена

Укрінформ
Німецькі правоохоронці знайшли частину прикрас, викрадених 3 роки тому зі знаменитого дрезденського музею «Зелене сховище».

Про це повідомляє поліція та прокуратура Дрездена, передає Укрінформ.

«Вилучено значну частину награбованого з історичного «Зеленого сховища», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що у ніч проти 17 грудня представники прокуратури та спецпідрозділів поліції Дрездена вилучили в Берліні значну частину викраденого з музею. За попередніми даними, йдеться про 31 прикрасу, серед яких брошка для капелюха («Хвіст чаплі») і нагрудна зірка польського ордена Білого Орла з діамантового гарнітуру. Крім іншого, виявлено еполет із великим діамантом «Саксонський білий», який був пошкоджений під час крадіжки, та великий нагрудний бант королеви Амалії Августи.

Усі предмети перевезли до Дрездена під охороною і будуть спочатку досліджені судовими експертами та фахівцями з Дрезденських державних колекцій мистецтва, щоб пересвідчитися у їх автентичності.

Читайте також: Музейники з Ізюма врятували від росіян 300-річне Євангеліє, видане Мазепою

Як повідомлялося, в листопаді 2019 року злодії викрали коштовності на мільйони євро із «Зеленого сховища», зокрема 21 ювелірний виріб із понад 4300 діамантами, які колись належали саксонським правителям. Під час розслідування заарештовано шістьох підозрюваних із арабського клану Реммо, який має в Берліні ювелірний бізнес, часто нелегальний. З кінця січня в окружному суді Дрездена триває судовий процес.

Фото: Sebastian Kahnert / dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-