Німецький концерн Rheinmetall будує завод боєприпасів - поставки плануються і в Україну

Німецький концерн Rheinmetall будує завод боєприпасів - поставки плануються і в Україну

Укрінформ
Німецький концерн Rheinmetall будує нове велике підприємство з виробництва боєприпасів у ФРН як для потреб Бундесверу, так і для створення більших можливостей постачання Україні.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на агентство DPA.

Виробляти боєприпаси середнього калібру – 20-35 мм – планується з червня 2023 року та постачати їх з липня. Очікується, що 300 тис. із них будуть призначені для України, якщо німецький уряд розмістить відповідне замовлення зараз.

Співрозмовник агентства зауважив, що спонукало компанію створити нові виробничі потужності, зокрема, двократне вето Швейцарії на прохання ФРН передати протиповітряні боєприпаси в Україну. Експорт запасів матеріалу, необхідного для зенітного танка Gepard, потребував згоди уряду Швейцарії, який, однак, відмовив, посилаючись на нейтралітет країни.

Окрім цього, у самій Німеччині відчувається брак боєприпасів, який виник переважно через підтримку України. Запаси, між тим, мають бути заповнені відповідно до специфікацій НАТО.

Речник компанії сказав DPA про необхідність «знову налагодити постачання боєприпасів у Німеччині незалежно від іноземних виробничих потужностей».

САУ Gepard, які Німеччина передала Україні, потребують 35-міліметрових боєприпасів. Їх виробляють наразі в Швейцарії на підприємстві Oerlikon, яке також належить Rheinmetall.

Нещодавно було повідомлено про плани Rheinmetall придбати іспанського виробника Expal Systems, який також виробляє боєприпаси. Поглинання має бути завершено не пізніше літа 2023 року, після завершення антимонопольних перевірок.

Німеччина планує витратити на придбання боєприпасів, включаючи ракети та артилерію, найближчими роками понад 20 млрд євро.

Читайте також: Зброя перемоги: зенітно-ракетний комплекс Crotale Mk.3

Як повідомлялося, у вересні німецький уряд передав Україні ще чотири зенітні самохідні артилерійські установки Gepard та 65 рефрижераторів для медичних поставок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-