Іран виключили з Комісії ООН зі становища жінок

Іран виключили з Комісії ООН зі становища жінок

Укрінформ
Члени Економічної та соціальної ради ООН (ECOSOC) проголосували в середу за виключення Ірану зі складу Комісії ООН зі становища жінок, що стало проявом міжнародної підтримки іранського народу в умовах жорстокості в цій країні.

З офіційною заявою у цьому зв’язку виступив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Укрінформ.

Сьогоднішнє голосування ECOSOC стало «безпомилковим сигналом підтримки з боку хороброго народу Ірану, зокрема іранських жінок і дівчат, які залишаються непохитними попри жорстокість і насильство з боку іранського режиму», заявив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що масові протести в Ірані, спровоковані смертю Махси Аміні від рук так званої «поліції моралі», свідчать, що іранське населення «жадає універсальних прав людини, на які має право кожна особа в усьому світі».

Блінкен також наголосив, що США пишаються спільною роботою з партнерами в ECOSOC, у результаті якої Іран був позбавлений присутності у Комісії зі становища жінок.

Читайте також: ЄС готовий посилювати санкції проти Ірану за поставки зброї в росію

Як повідомлялося, ця комісія є функціональним органом ECOSOC, що виконує глобальні директивні функції та займається виключно просуванням гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок. Комісія була створена в 1946 році з повноваженнями щодо підготовки рекомендацій із захисту прав жінок у політичній, економічній, громадській, соціальній та освітній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-