У Німеччині цього тижня запрацює перший плавучий LNG-термінал

У Німеччині цього тижня запрацює перший плавучий LNG-термінал

Укрінформ
Перший плавучий термінал для скрапленого природного газу у Вільгельмгафені, що біля північного узбережжя Німеччини, запрацює цього тижня.

Про це канцлер ФРН Олаф Шольц сказав депутатам Бундестагу 14 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц зазначив, що безпека Європи означає також її енергетичну безпеку. У жодній інший сфері ми не зробили таких великих кроків за такий короткий час.

Демонстрацією цього є пуск в експлуатацію в кінці тижня першого LNG-терміналу в Вільгельмсгафені, зауважив канцлер.

Він підкреслив, що роботи на цьому об’єкті почалися лише в червні, і вже цього тижня в німецький порт прийде перше судно зі зрідженим газом.

Незабаром почнуть працювати термінали у Любміні, Штадте та Брунсбюттелі, поінформував глава уряду.

російський президент навряд чи міг у це повірити, додав Шольц. За його словами, путінська війна зробила необхідним прискорення переходу на відновлювальні джерела енергії, щоби ніколи більше Німеччина та інші країни не були надто залежними від одного постачальника.

Канцлер також зауважив, що ніколи в історії країни Європи не співпрацювали у питанні енергетики так тісно як зараз. Шольц підкреслив, що путін прорахувався, думаючи, що зможе «висушити» європейську солідарність погрозами перекрити постачання газу.

Читайте також: Німеччина позбулася залежності від російських енергоносіїв - Шольц

Він визнав при цьому, що простих і швидких рішень у розв’язані енергетичної проблеми не буде.

17 грудня Шольц візьме участь у відкритті першого LNG-терміналу в Вільгельмсгафені.

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час відеоконференції G7 зазначив, що російський президент використовує енергію як зброю. За його словами, Німеччина почала готуватися до найгіршого сценарію з енергопостачанням ще наприкінці минулого року. Окрім пошуку нових постачальників газу, в найкоротші терміни будуються термінали у Вільгельмсгафені, у Штаде, у Брунсбюттелі та на Балтійському морі в Лубміні.

Так звані плавучі сховища обладнані установками регазифікації (FSRU). Плавучі установки, на відміну від стаціонарних терміналів, забезпечують імпорт і подальшу переробку зрідженого природного газу в короткі терміни.

Загалом ведеться робота над створенням 5 державних плавучих терміналів. Усі 5 терміналів мають бути введені в експлуатацію не пізніше зими 2023/2024 років. За даними міністерства економіки ФРН, тоді проєкт вийде на потужність щонайменше 25 млрд кубометрів зрідженого газу на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-