Пресконференцію путіна скасували, щоб уникнути дискусій про війну в Україні - розвідка Британії

Пресконференцію путіна скасували, щоб уникнути дискусій про війну в Україні - розвідка Британії

Укрінформ
кремль вирішив відмовитися від проведення традиційної великої пресконференції президента рф володимира путіна наприкінці року через можливий прояв невдоволення «спеціальною воєнною операцією».

Про це йдеться у зведенні, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 12 грудня кремль підтвердив, що путін не проводитиме традиційну пресконференцію наприкінці року - вперше за десятиліття.

Пресконференція стала важливою публічною подією в календарі путіна і часто використовувалася як можливість продемонструвати нібито його чесність, йдеться у публікації.

«Хоча запитання для пресконференції майже напевно перевіряються заздалегідь, скасування події, ймовірно, пов’язане зі зростаючою стурбованістю щодо переважання в росії антивоєнних настроїв. кремлівські чиновники, скоріш за все, дуже побоюються того, що будь-яка подія за участі путіна може супроводжуватися несанкціонованими дискусіями про "спеціальну воєнну операцію», - вважає розвідка Британії.

Читайте також: Боррель: путін позбавляє мільйони українців води, електрики та тепла — це воєнний злочин

Як відомо, володимир путін влаштовує великі пресконференції з 2001 року, починаючи з 2012 року їх проводили у грудні. До цього президент не проводив щорічну пресконференцію лише в 2005 році. Також заходи не проходили з 2009 по 2011 рік, коли путін обіймав посаду прем'єр-міністра рф.

Раніше джерела росЗМІ повідомляли, що у кремлі не вирішили, чи проводити у 2022 році «пряму лінію» президента з росіянами. За їхніми словами, при ухваленні остаточного рішення «враховуватиметься, зокрема, ситуація в зоні спеціальної воєнної операції».

Фото: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL /PAP/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-