Генсек Ради Європи написала лаврову — росія має виконувати рішення ЄСПЛ

Генсек Ради Європи написала лаврову — росія має виконувати рішення ЄСПЛ

Укрінформ
Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич написала листа главі міністерства закордонних справ росії сергію лаврову, в якому закликала російську владу продовжувати виконувати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Ради Європи.

«російська федерація була виключена із Ради Європи 16 березня 2022 року. Однак росія, як і раніше, зобов'язана виконувати рішення Європейського суду щодо її дій та бездіяльності, які відбулися до 16 вересня 2022 року. Європейський суд продовжує ухвалювати рішення щодо росії, і Комітет міністрів продовжує контролювати їх виконання», - йдеться у пресрелізі Ради Європи.

росія з березня припинила взаємодіяти з Радою Європи щодо рішень ЄСПЛ.

Зазначається, що Рада Європи буде регулярно публікувати інформацію про ухвали, які москва має задовольнити, а також нараховувати пеню за невчасне виконання вироків.

Читайте також: Рада Європи: росія є прикладом загрози пропаганди, змішаної з дезінформацією та мовою ненависті

За даними Комітету міністрів Ради Європи, наразі на виконання владою росії очікують рішення у 2 227 справах. З лютого 2022 року лише три справи, що стосуються росії, були закриті.

За підрахунками органу, там очікують на інформацію про виплату компенсацій у 1874 справах проти росії, до 8 листопада сума невиплачених коштів становила близько 2 млрд євро.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-