Програма Східного партнерства ЄС потребує перегляду – Боррель

Програма Східного партнерства ЄС потребує перегляду – Боррель

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС, які зустрінуться сьогодні у Брюсселі, проведуть зустрічі із керівниками зовнішньополітичних відомств країн Східного партнерства - України, Грузії, Молдови, Азербайджану й Вірменії, щоб обговорити поточний стан цієї програми ЄС та її майбутнє.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ розповів високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми матимемо зустріч із (міністрами) країн Східного партнерства. Ми маємо знову подумати про те, як ми будемо працювати зі східними партнерами. Три з них стали кандидатами (на входження до ЄС – ред.), одна країна, білорусь, є дуже далекою від Європейського Союзу. Тож це всі дуже різні країни, і той підхід, який був від початку, має бути переосмислений, і це стає дедалі все складнішим», - сказав Боррель.

Він зауважив, що це буде перша зустріч на рівні міністрів із країнами-учасницями після початку російської агресії проти України.

Як уточнили Укрінформу в Представництві України при ЄС, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у зустрічі міністрів Східного партнерства, як і в засідання Ради міністрів ЄС, у режимі телеконференції.

Як повідомлялося, зустріч міністрів Східного партнерства відбудеться сьогодні перед засіданням Ради міністрів ЄС із закордонних справ.

15 грудня 2021 року в Брюсселі відбувся шостий саміт Східного партнерства, який був покликаний визначити подальшу перспективу цієї програми ЄС, з огляду на тривалий конфлікт між Вірменією і Азербайджаном навколо Нагорного Карабаху, а також прагнення «Асоційованого тріо» - України, Грузії й Молдови, - розширити завдання Східного партнерства з метою наближення до повноцінного членства в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-