У справі про підкуп членів Європарламенту чотирьох осіб взяли під варту - ЗМІ

У справі про підкуп членів Європарламенту чотирьох осіб взяли під варту - ЗМІ

Укрінформ
У Бельгії чотирьом особам висунуто обвинувачення у справі щодо підкупу членів Європейського парламенту з боку однієї з країн Перської затоки, вони заарештовані.

Про це передає Укрінформ із посиланням на ВВС.

«Слідчим суддею Брюсселя, який веде розслідування, заарештовані чотири особи. Вони обвинувачуються в участі у злочинній організації, відмиванні грошей та корупції», - зазначають у Федеральній прокуратурі Бельгії.

За словами прокурора, слідчі підозрюють, що одна з країн Перської затоки протягом кількох місяців впливала на економічні та політичні рішення парламенту за допомогою грошових пожертв і подарунків.

ЗМІ пишуть, що йдеться про Катар, проте уряд країни це заперечує.

Серед заарештованих – віцепрезидент ЄП Єва Кайлі. До її обов'язків входять питання взаємодії з Близьким Сходом.

На сьогодні її усунуто від виконання всіх повноважень на цій посаді, а соціалістична партія ПАСОК, членом якої є Кайлі, у п'ятницю ввечері оголосила, що її «виключено» з лав партії.

Читайте також: Віцепрезидентку Європарламенту допитують через підозру в корупції - ЗМІ

Як повідомлялося, Федеральна прокуратура Бельгії повідомила, що у п’ятницю під час обшуків вилучила 600 тисяч євро готівкою та вилучила комп’ютери та мобільні телефони. Протягом кількох місяців слідчі підозрювали країну Перської затоки у впливі на економічні та політичні рішення Європарламенту шляхом передачі великих сум грошей або цінних подарунків третім особам зі значним політичним і впливом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-