Порушення прав людини і вторгнення в Україну: Австралія запровадила санкції проти Ірану та рф

Порушення прав людини і вторгнення в Україну: Австралія запровадила санкції проти Ірану та рф

Укрінформ
Уряд Австралії у відповідь на порушення прав людини Іраном та росією і вторгнення в Україну запровадив санкції за «Актом Магнітського» проти 13 фізичних та двох юридичних осіб із росії та Ірану.

Про повідомляє пресслужба міністра закордонних справ Австралії Пенні Вонг, передає Укрінформ.

Санкції, зокрема, запроваджено проти іранської поліції моралі, проурядової напіввійськової організації “Басідж” і шести осіб, причетних до жорстокого придушення протестів, які спалахнули в Ірані в середини вересня після смерті Махси Аміні.

Обмеження також запроваджені проти семи російських громадян, причетних до замаху на вбивство колишнього російського опозиційного лідера Олексія Навального.

Крім того, Австралія приєднується до партнерів і оголошує про подальші цільові санкції проти трьох іранських фізичних осіб та однієї компанії, причетних до постачання безпілотників росії для використання проти України.

Читайте також: Іран може передати рф балістичні ракети та запустити спільне виробництво БПЛА – Білий дім

«росія використовує безпілотники іранського виробництва для нанесення ударів по цивільному населенню та об’єктах критичної інфраструктури з наміром позбавити український народ електроенергії, тепла та води в умовах зими… Уряд Австралії закликає країни вплинути на росію, щоб припинити її незаконну, аморальну війну. Австралія підтримує народ України та народ Ірану і ми використаємо всі наявні у нас стратегії для захисту прав людини – від діалогу та дипломатії до санкцій – відповідно до наших цінностей та інтересів», - зазначили в МЗС Австралії.

Як повідомляв Укрінформ, Австралія вже надала Україні оборонної, економічної та гуманітарної допомоги на 420 мільйонів доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-