У Китаї знайшли стародавні комори для зерна, яким понад шість тисяч років

У Китаї знайшли стародавні комори для зерна, яким понад шість тисяч років

Укрінформ
У провінції Хенань, що у центральній частині Китаю, археологи знайшли скупчення комор для зерна, яким понад 6 000 років.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Xinhua.

За даними Інституту культурної спадщини та археології провінції Хенань, у руїнах Хуаншань у місті Наньян було розкопано 16 комор для зерна, які відносяться до середнього та пізнього періоду культури Яншао.

Культура Яншао, що датується 5000-7000 роками, була неолітичною культурою, яка виникла в середній течії Хуанхе. Фундаменти зернових комор круглої або овальної форми мають зовнішній діаметр від 2,3 до трьох метрів, а більшість із них із внутрішнім діаметром близько двох метрів.

Читайте також: У Китаї археологи знайшли 1,5 тонни монет, яким понад тисячу років

Зернові комори були знайдені навколо руїн будинків, а також майстерень з виготовлення нефриту та каменю, які датуються тим же періодом.

Зазначається, що зернові комори, розташовані щільно поруч, мали подібні структури та розміри, а також значну місткість для зберігання.

За словами дослідників, вони явно були побудовані для зберігання їжі.

Раніше археологи вже знайшли велику кількість проса, а також трохи рису та насіння проса в руїнах Хуаншань.

Читайте також: В Ізраїлі археологи знайшли стародавній снаряд із «магічним написом»

Як повідомляв Укрінформ, рідкісний свинцевий снаряд віком близько 2 200 років, імовірно, що призначався для запуску з пращі, виявлено в Явні під час розкопок, які веде Управління старожитностей Ізраїлю.

Фото: Xinhua 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-