В'єтнам планує зменшити імпорт російської зброї

В'єтнам планує зменшити імпорт російської зброї

Укрінформ
Влада В’єтнаму планує серйозні зміни в обороні, прагнучи зменшити свою залежність від російської зброї та розпочати збільшення експорту зброї місцевого виробництва з можливими покупцями в кранах Африки, Азії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

В'єтнам є одним із 20 найбільших у світі покупців зброї на тлі постійної напруженості з Китаєм, а річний бюджет на імпорт зброї оцінюється приблизно в $1 мільярд.

Велика частина цих грошей йшла до росії, яка десятиліттями була основним постачальником зброї та оборонних систем до В’єтнаму.

Відповідно до даних Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), який відстежує світові військові витрати, В’єтнам став одним із найбільших покупців російської зброї.

Читайте також: Кулеба закликав країни Південно-Східної Азії вжити заходів, щоб рф не грала у «голодні ігри»

Проте, за словами аналітиків, цей тренд змінюється, оскільки В’єтнам прагне стати більш самодостатнім. Ба більше, країна прагне отримати сучасне спорядження, яке росія не може забезпечити, і стикається з тиском Заходу щодо скорочення закупівель зброї з москви на тлі її вторгнення в Україну.

Замість цього В'єтнам звертається до постачальників з Європи, Східної Азії, Індії, Ізраїлю та Сполучених Штатів.

Читайте також: Азійська стратегія вже дає конкретні результати та відкриває нові горизонти для України - Кулеба

За словами аналітиків і офіційних осіб, країна також зміцнила свою вітчизняну військову промисловість за підтримки Ізраїлю та інших партнерів, і сподівається експортувати зброю.

Як повідомляв Укрінформ, президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший заявив, що відмова його країни від придбання російських гелікоптерів є остаточною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-