Британія, Італія та Японія спільно вироблятимуть винищувач-«невидимку»

Британія, Італія та Японія спільно вироблятимуть винищувач-«невидимку»

Фото
Укрінформ
Велика Британія збирається підписати угоду з Італією та Японією про створення до 2035 року винищувача -"невидимки" Tempest, озброєного гіперзвуковою зброєю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Daily Mail.

"Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак готується підписати угоду з Італією та Японією про розробку першого винищувача шостого покоління Королівських військово-повітряних сил (RAF). Винищувач RAF Tempest має надійти на озброєння в 2035 році та замінити нинішній винищувач Eurofighter Typhoon, який був результатом співпраці між Італією, Великою Британією, Німеччиною та Іспанією", - йдеться у повідомленні.

У наступні чотири роки британський уряд планує виділити 2 млрд фунтів стерлінгів на фінансування нового бойового літака, який стане найсучаснішим бойовим винищувачем, розробленим у Великій Британії. Проєкт реалізується компанією BAE Systems, яка працює разом із компаніями Leonardo UK, MBDA UK та Rolls-Royce.

Читайте також: Пентагон презентував новітній бомбардувальник-невидимку

Очікується, що новітній винищувач буде здатний діяти як пілотовано, так і без пілота, а також зможе керувати роями ударних безпілотників для подолання оборони противника. Також він матиме низьку радіолокаційну помітність навіть під час польоту на надзвуковій швидкості. Крім того, він буде оснащений новітнім передовим озброєнням – у тому числі гіперзвуковими ракетами.

Читайте також: Шольц підтвердив, що Німеччина закуповуватиме літаки-невидимки F-35

Як відомо, у листопаді Франція, Німеччина та Іспанія досягли домовленостей щодо початку наступного етапу розробки власного винищувача шостого покоління під назвою FCAS, найбільшого в Європі оборонного проекту з орієнтовною вартістю понад 100 млрд євро (103,4 млрд доларів США).

Фото: dailymail.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-