США мають посилити санкції проти рф та визнати її спонсором тероризму - Тейлор

США мають посилити санкції проти рф та визнати її спонсором тероризму - Тейлор

Ексклюзив
Укрінформ
Санкції США, запроваджені проти росії, мають реальний вплив на її можливості ведення війни, однак у відповідь на ракетний терор кремля проти мирних українців цей тиск повинен збільшитися, а сама росія має бути визнана спонсором тероризму.

На цьому наголосив у ексклюзивному коментарі Укрінформу експосол США в Україні, віцепрезидент Інституту миру Сполучених Штатів Вільям Тейлор.

«Санкції, введені раніше проти росії, поступово збільшують витрати для них»,- зазначив експосол.

Він пояснив, що росіяни зараз не можуть виготовляти в промислових масштабах ракети та інше сучасне озброєння, бо не мають мікросхем. Навіть те, що вони намагаються дістати на чорному ринку, не може замінити їм виробництво, яке існувало раніше. «Тож існуючі санкції мають ефект»,- зазначив Тейлор.

Тим не менше, за його словами, «має бути дана відповідь на цей жах, на цей геноцид, ці воєнні злочини, звірства, атаки на енергооб’єкти». За його словами, має бути більше санкцій.

Читайте також: Єврокомісія оголосила дев'ятий пакет санкцій проти росії

Він також висловив переконання, що росія заслуговує на статус держави-спонсора тероризму: «Те, що вони чинять – це явний тероризм, це терористичні акти». Такий статус для рф, за його словами, став би «гарним наступним кроком» з боку Сполучених Штатів, який потягнув би за собою ще більший санкційний тиск.

Тейлор погодився, що для адміністрації США це залишається складним рішенням, оскільки є потреба, зокрема, обговорювати з рф важливі питання у сфері національної безпеки, такі як нерозповсюдження та скорочення ядерних озброєнь. Однак, нагадав він, кілька днів тому держсекретар Ентоні Блінкен повідомив, що Держдеп зараз працює з Конгресом над тим, як подолати ці складнощі.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Парламенти Латвії та Естонії раніше окремо оголосили про визнання рф спонсором тероризму. Крім того, Сенат Польщі визнав терористичним режимом російську владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-