Єврокомісія оголосила дев'ятий пакет санкцій проти росії

Єврокомісія оголосила дев'ятий пакет санкцій проти росії

Укрінформ
Єврокомісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти росії.

Про це заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, передає Укрінформ.

«росія продовжує нести Україні смерть і розруху. Вона навмисно завдає ударів по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі, намагаючись паралізувати країну на початку зими. Ми підтримуємо Україну і змушуємо росію платити за свою жорстокість», - заявила вона.

За її словами, ті вісім пакетів санкцій, які було запроваджено, вже мають болючий ефект для рф.

«І сьогодні ми посилюємо тиск на росію дев’ятим пакетом санкцій. По-перше, ми пропонуємо додати до нашого санкційного списку ще майже 200 фізичних та юридичних осіб», - заявила фон дер Ляєн.

Зазначається, що до списку входять фізичні особи та компанії, серед яких: військові, представники російського оборонпрому, члени держдуми і ради федерації, міністри, губернатори й політики.

«Цей список охоплює ключові фігури у жорстоких і навмисних ракетних ударах росії по мирному населенню, у викраденні українських дітей до росії та в розкраданні української сільськогосподарської продукції», - наголосила президентка ЄК.

Також Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків, включно з повною забороною транзакцій Російського банку розвитку регіонів.

Крім цього, в рамках нового пакета санкцій пропонується ввести додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення, у тому числі на певні хімічні компоненти, нервово-паралітичні речовини, електроніку та програмне забезпечення, які можуть бути використані у воєнних цілях.

Також Єврокомісія підготувала заходи для ускладнення росії доступу до дронів.

«Ми пропонуємо заборонити прямий експорт до росії моторів для дронів, а також експорт до третіх країн, як Іран, які можуть постачати дрони росії», - сказала фон дер Ляєн.

Дев’ятий пакет санкцій передбачає і блокування ще чотирьох російських телеканалів в ефірі та на усіх платформах.

Ще Єврокомісія пропонує додаткові обмеження проти енергетичного й гірничо-видобувного сектору, включно з забороною інвестицій у нові видобувні потужності у рф.

Читайте також: Обмеження ціни на російську нафту позбавить кремль основного джерела доходу – Мінфін США

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Європейський Союз остаточно ухвалив восьмий пакет санкцій проти росії через спробу незаконної анексії Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-